Random header image... Refresh for more!

Øktplan mal


Eksempel på mal for utarbeidelse av øktplan.

Hvor lenge: Hva: Hvordan: Hvorfor:

Oppvarming

15 minutter Lett opppvarming på ergometersykkel. Start med å trå med rolig intensitet. Øk belastningen noe etterhvert. For å bli varm i muskulaturen / forebygge skader.

Hoveddel

1 Time Styrketrening overkroppen. 10 * 3
armhevinger
5 * 3
kroppshevinger bom
10 * 3
tricepspress
10 * 3
bicepscurl
10*2
Nakkepress
Her kan du beskrive detaljert hva hver enkelt øvelse styrker og hvilken effekt dette har.

Avsluttning

15 Minutter Uttøyning av de musklene som er brukt. Beskriv alle de musklene som skal tøyes ut og hvordan dette gjøres. Øke bevegeligheten. Forhindre stølhet i muskulatur. Forhindre skader.

5 kommentarer

1 ketil pettersen { 23-10-2011 klokken 21:29 }

Uttøyning har ingen funksjon med tanke på å hindre stivhet i musklatur! Men fin plan;)

2 Maren Vik { 19-05-2012 klokken 21:26 }

Hei. Dette kan føre til fysisk stivhet, det er jo ikke det letteste å lage en plan… Men alikevel, dette kan være psykisk pressende for kroppen, vi presser oss selv, det holder med 10 armhevninger. Og 15 situps. Hver dag! Det holder, er passe bra trening, isteden for å ha en sosial plan, er det viktigere å ha en huske-liste i hodet. Men dette kan være mulig å gjøre for deg, men det er litt mye til dem som eventuelt tar slankekurs, eller prøver å være tynn, det er for mye press, altså!
Dette var ikke en klage, men du må tenke litt på dem som prøver å slanke seg, eller lett for å sosialt ikke være tjukk. Men dette er sikkert sosialt nok for deg. Men muskuløs stivhet, kan føre til at du ikke får sove, eller du har plager, eller fysisk vondt om natten… Lykke til!

3 Lasse Skarpengland { 27-05-2012 klokken 14:05 }

Uttøyning er viktig for å hindre beinhinnebetennelse-symptomer i alle muskler.

4 Treningsfysiolog { 14-11-2012 klokken 17:26 }

Beinhinnebetennelse? Har du noe forskning som viser til akkurat dette?

5 Lasse Skarpengland { 15-05-2013 klokken 00:18 }

Så først nå at du svarte! Hehe!
Beinhinnebetennelse er jo i bunn og grunn bare irriterte muskler, som etter gjentatt trening og belastning, ikke greier å reparere seg selv helt etter hver treningsøkt eller belastning, som til slutt gjør at muskelen blir øm, redusert blodstrømning, som videre gjør at muskelen «Føles» betent. Beinhinnebetennelse er jo bare tilstanden av en stram og øm muskel med redusert blodtilstrømning som gjør at muskelen blir irritert og vond.
Dette kan skje i lilletåen din, likeså som leggmuskelen, som dog er mest vanlig! Selv har jeg fått hjelp med å få bort beinhinnebetennelse i leggene mine, som hadde spredd seg til utspringet på quadriceps. Denne tilstanden kan stoppes på ett tidlig plan, LOGISK NOK, ved uttøyning for å holde muskelen slapp og fin.

Legg igjen en kommentar