25 hverdagstips

Små knep som gjør livet litt enklere.

(Sist oppdatert 14.05.2016)

Livstriks
(Foto: Dreamstime.com)

1. Tom for AA-batterier? Som en nødløsning kan du faktisk bruk de kortere AAA-batteriene, hvis du f.eks. bruker litt sammenklemt aluminiumsfolie som
forlenger (ja, det fungerer!)

Hverdagstips

2. Problemer med at du bare slår av vekkerklokken og sover videre når vekkerklokken ringer (eller bruker «snooze-knappen» i det uendelige)? Still klokken så langt unna at du må gå ut av sengen for å slå den av (for virkelige syvsovere: Sett klokken i naborommet!

(Bonustriks: Bruker du smarttelefonen som vekkerklokke, men synes lyden er for lav? Putt telefonen i et glass neste gang. Da blir det virkelig liv.. PS! Prøv ut dette mens du er våken første gang).

3. Får du ikke lokket av syltetøysglasset? Kutt av omtrent 40 cm kraftig gaffatape. Fest 1/4 av tapen i lokket. Dra fra andre enden av tapebiten (slik at du får maksimalt moment). Vips – åpne lokket med enkelhet!

4. Vanskelige flekker på fliser eller i dusjkabinettet? Fest en børste eller skrubb foran på en elektrisk skrutrekker eller bormaskin (du får kjøpt «bits» med børste hos enkelte jernvareforhandlere), ha litt vanskemiddel på flekken og skrubb i vei (uten å slite ut hendene dine).

5. Når vi først er inne på emnet vasking: Vanlig eddik kan erstatte de fleste av vanskemidlene i huset. En sprayflaske blandet med 1/10 eddik, og 9/10 vann fungerer til fjerning av så vel fettflekker i kjøleskap, som smuss på innsiden av dusjkabinettet eller badekaret. Det tar både knekken på vondt lukt og desinfiserer, og kan til og med brukes som ugressmiddel!

6. Andre naturlige midler (uten bruk av miljøgifter) mot ugress (i tillegg til eddik): Kokende vann eller kaldt saltvann (NB! Salt bør brukes kun i små mengder, da det kan skade bl.a. mur og asfalt og ødelegge større planteområder enn du først hadde tenkt).

7. Mistet noe bitte lite på gulvet som du ikke klarer å finne? Kle enden av støvsugeren med en strømpe eller strømpebukse. (Så lenge gjenstanden er mindre enn maskene på strømpen, vil den sette seg fast på utsiden.)

Støvsugertips

8. Lei av at det er nærmest umulig å få tak i enden på taperullen hver gang du skal bruke den? Hekt på en binders på enden etter at du har brukt tapen neste gang, og problemet er løst (du kan også bruke den lille plastklipsen som følger med pølsebrødposene i butikken)!

9. På hotellrommet: Har ungene eller din bedre halvdel tatt med seg romkortet, slik at du sitter igjen i stummende mørke? Du kan enkelt erstatte romkortet med et vanlig plastkort (f.eks. bank- eller førerkort) i sensoren (den lille boksen du setter kortet i ved inngangen) som styrer om strømmen skal være påslått eller ikke.

10. Iskald brus i en fei. Pakk inn brusflasken i bløtt tørkepapir før du legger den i fryseren. Innholdet blir iskaldt mye raskere enn det ellers ville ha blitt.

11. Skal du arrangere barnebursdag og aner ikke hvordan du skal fylle tiden? Her finner du flere bursdagsleker enn du noensinne kommer til å få bruk for…

12. Ender du alltid opp med å handle en mengde varer du allerede hadde i kjøleskapet når du er i butikken? Her er løsningen: Ta bilder av innsiden av kjøleskapet ditt med smarttelefonen før du går i butikken.

13. Klesskapene smekkfulle av klær, men vet ikke hvilke plagg du skal gi bort og hvilke du skal beholde? Et enkelt triks for å finne ut hvilke klær som faktisk blir brukt, er å snu alle kleshengerne samme vei. Neste gang du henger inn et plagg i skapet etter at det har vært brukt, så snur du ganske enkelt hengeren andre veien – på den måten vil du etter at en måned har gått se hvilke klær som har vært i bruk, og hvilke som ikke har vært i bruk.

14. Eller hva med alle gjenstandene på loftet eller boden som du sjelden bruker, men som er «kjekke å ha» (du kan jo få bruk for dem en dag…)? En fin tommelfingerregel er at når en gjenstand ikke har vært i bruk på 3 år.. da er sjansen relativt liten for at den noen gang kommer til å bli tatt i bruk (Les: kast!).

15. Flyttetips: En pappeske revner lett hvis den fylles med bøker (bøker er tunge). Pakker du bøkene i reisekofferten i stedet, unngår du problemet, samtidig som du gjør løftejobben mye lettere.

(Bonus: Her finner du en mengde ryddetips).

16. Lei av dørhengsler som knirker, men vil ikke smusse til dørene med olje? Prøv med vanlig «babypudder».

17. Glemmer du alltid hvilken side bensinlokket på bilen er på? Ta en titt på speedometeret. I de fleste biler står det nemlig en pil der som viser hvilken side påfyllingslokket befinner seg på.

18. Sjonglerer du mellom mange nøkler som du innimellom glemmer hva er til? Gi hver av dem en fargekode ved hjelp av fargede sprittusjer eller neglelakk, og skriv opp på et ark (som du oppbevarer et trygt sted) hvilken lås hver enkelt passer til.

19. Smarttelefonen din lades mye raskere hvis du setter den i flymodus (eller slår den av).

20. Trikset over (flymodus), gjør også at du slipper å se annonser mens du spiller spill på telefonen.

21. Lei av å stå å speide fortapt etter kofferten din på rullebåndet på flyplassen (når flere titalls andre reisende har en koffert nesten helt lik din egen)? Knyt et fargerikt bånd eller sløyfe til håndtaket, så ser du den med det samme!

22. Du ligger på stranden, men hvor i all verden skal du gjøre av bankkortet og nøklene (eventuelt romkortet ditt)? Tøm ut det siste innholdet og vask innsiden av en gammel solkremtube – og vips har du det perfekte gjemmested for de nevnte gjenstandene!

23. Har du noe du MÅ huske til i morgen? I stedet for å skrive det ned (du kan jo glemme å se på lappen): Send deg selv en tekstmelding rett før du legger deg.

24. Hvordan holder du pizzaen varm hele kjøreturen hjem fra pizzasjappa? Jo, du legger pizzaesken på passasjersetet og skrur på setevarmeren!

25. Plages du av dugg på vindusrutene i bilen om vinteren? Dette tipset kan hjelpe: Fyll en raggsokk med kattesand, og legg den under bilsetet. Kattesanden trekker til seg og holder på fukten.


Annonse:

En kommentar om “25 hverdagstips”

  1. KULE hacks for verdagen!

Legg igjen en kommentar