Jobbintervju tips

Hva bør du tenke på før jobbintervjuet? I denne artikkelen gir vi deg noen gode råd.

Det grunnleggende først. Du må være ren og se velstelt ut. Du har bare en sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk, ikke spoler det ved å være uflidd. Klærne dine bør være nøytrale slik at de ikke tar oppmerksomheten bort fra deg som person. Ikke kle deg overdrevent den ene eller andre veien. Glem heller ikke skoene. For å sette det litt på spissen, jobbintervjuet er ikke plassen for joggebuksa eller det rosa magebeltet!

Det kan også være lurt å stille seg følgende to spørsmål: Hvilken stilling har jeg søkt på, og hvordan er kleskoden i det aktuelle firmaet? Har du søkt jobb som renholder eller bilmekaniker kan det virke unaturlig å møte i dress, i motsetning til om du hadde søkt på en direktørstilling innenfor bank- og finansnæringen.

Se også: CV mal

Du har sikkert mange ganger hørt at det er viktig med et fast håndtrykk. Dette er ikke uten grunn. Et godt håndtrykk bør være fast og bestemt, og helst vare et par sekunder (men ikke overdriv og knus hånda til vedkommende!). Det dårligste intrykket gir du ved å nærmest gi fra deg en slapp og klam hånd til intervjueren.

Se også: Jobbsøknad mal

Like viktig er det å holde øyenkontakt med personen du snakker med. Ikke bare utstråler dette selvtillit men det viser også at du er interessert i det den andre personen sier. Å se bort eller ned i bakken tolkes gjerne som usikkerhet og/eller liten interesse.

Snakk med en rolig og avbalansert stemme. Virk åpenbart interessert når intervjueren prater til deg. Still gjerne oppfølgingsspørsmål til det som blir sagt. Vær også påpasselig med å ikke avbryte vedkommende når han/hun snakker.

Til sist men ikke minst, møt presis til intervjuet! Få ting gir et dårligere inntrykk enn å komme et kvarter for sent. Er det noe en fremtidig arbeidsgiver absolutt ikke er på jakt etter, så er det en person som ikke kan møte punktlig!

Lykke til!


Annonse:

Legg igjen en kommentar