Gratis spionprogram

Vanlig antivirus holder ikke alltid unna lumske spionprogrammene fra pc’en din. Spionprogrammer (eller «spyware») overvåker gjerne surfevanene dine og sender så en oversikt om dette tilbake til opphavsmannen for å bruke dette i reklameøyemed.

Dette er selvsagt relativt ufarlig, men det griper inn privatlivet ditt og gjør datamaskinen din tregere (da spionprogrammene bruker systemressurser). Det finnes dog skumlere varianter som fisker tak i passord, kredittkortnummer og andre sensitive opplysninger.

Malwarebytes Anti-Malware

Dette programmet fra Malwarebytes scanner gjennom alle filene på datamaskinen din og gir deg valg om å slette de spionprogrammene den eventuelt finner. Programmet kommer både i en betalt versjon (med bl.a. beskyttelse i realtid), og en helt gratis versjon.

Du kan lese mer om programmet på: malwarebytes.org

Malwarebytes Anti-Malware er det antispionprogrammet som er lastet ned flest ganger fra det annerkjente programvarenettstedet Download.com. Det finnes mange andre programmer i samme sjanger som f.eks. Spybot – Search & Destroy, HijackThis og Ad-Aware.


Annonse:

En kommentar om “Gratis spionprogram”

  1. MalwareBytes Anti-malware är det bästa antispionprogramet. Klart bättre än Ad-aware och Spybot.

Legg igjen en kommentar