Gratis tegneprogram

Gode tegne- og bildebehandlingsprogrammer som både er funksjonelle og fullstendig gratis.

Photoscape (Bitmap)

Bildebehandlingsprogram med mange kraftige funksjoner. Slideshow, tegning, legg tekst på bilder, manipuler kontrast, røde øyne, lag animasjoner (gif) og mye mer.

Lastes ned gratis fra: photoscape.org

Gimp (Bitmap)

Muligens det mest populære gratisbildebehandlingsprogrammet (ligner litt på kjente Adobe Photoshop). Har utallige forskjellige funksjoner. Det finnes dessuten en rekke utviklere som stadig vekk lager nye plugins og tilleggsfunksjoner til programmet.

Lastes ned gratis fra: registry.gimp.org/

Sketchup

Gratis 3D tegneprogram fra Google. Som alltid fra den kanten er det bra saker. Du kan f.eks. ved hjelp av dette programmet lage en modell av huset ditt i 3d!

Les mer på: sketchup.google.com/

Inkscape (Vektor)

Gratis vektortegneprogram brukt til å lage alle slags illustrasjoner. Har veldig mange funksjoner du bare finner i kostbare kommersielle programmer.

Lastes ned gratis fra: inkscape.org

Hva er forskjellen på Bitmap- og Vektorgrafikk?

Photoscape og Gimp jobber med såkalt Bitmapgrafikk, mens Inkscape jobber med vektorgrafikk. Hva er forskjellen? Et Bitmap-, eller rasterbilde som det også kalles er bygget opp av mange bittesmå punkter av farger.

Et bilde i vektorformat derimot er bygget opp matematisk av objekter som firkanter, linjer, kurver, polygoner og lignende. Siden disse dataene er lagret matematisk kan de forstørres og forminskes uten å tape kvalitet. Et bilde i bitmapformat vil virke kornete og uskarpt om du forstørrer det mye.


Annonse:

5 kommentarer om “Gratis tegneprogram”

  1. ønsker et tegneprogram for hustegninger ,eneboliger med norsk tekst.

  2. Vi ønsker et tegneprogram som lettvint kan lage en strektegning av foreksempel et bilde.som igjen vektoriseres og lagres i DXS eller DWG for å kunne overføres til en lasermaskin for skjæring av figurer i stål

  3. Et godt programm til og tegne avatarer og layouter f.eks og lignende på skjønner meg ikke på gimp og paint er ikke så bra i lengden …

  4. Trenger et 3-D program for tegning av terrengmodeller

  5. Vi trenger et program for og tegne in maskiner i 3D.

Legg igjen en kommentar