Sammenlign priser

En stadig større andel av handelen med både varer og tjenester flytter seg til Internett.

Flere nettsteder har spesialisert seg på å sammenligne prisene mellom ulike aktører innenfor en og samme nisje. Her har vi satt opp en nyttig guide til noen av de beste tjenestene.

Elektronikk og datautstyr

Utvalget av nettbutikker som tilbyr datautstyr, mobiltelefoner og annen elektronikk er enormt. Teknofil’s prissøktjeneste lar deg sammenligne prisen på alt fra dataspill til tørketromler. Da vi f.eks. sjekket prisforskjellene på HTC’s populære HTC Legend var prisforskjellen på rimeligste og dyreste butikk på ca. 500,- kroner (søket ble utført den 13.05.10). Med andre ord, her er det penger å spare.

Skal du kjøpe komponenter til datamaskinen din har Hardware.no en meget god guide. Bare på et søk etter kjølevifter fikk vi opp over 220 treff. På de mest populære viftene kunne vi velge mellom prisene fra 48 butikker.

Finansielle tjenester

For å sammenligne prisene på finansielle tjenester som bank, sparing og forsikring kommer vi ikke utenom Finansportalen.no. Nettsiden er statlig drevet, og det ligger derfor ikke økonomiske interesser bak utvelgelsen av de beste tilbudene. Blant annet kan du her få opp en rangering mellom 80 ulike tilbud på forsikring og hele 768 boliglån. Meget bra tjeneste!

Håndverkstjenester

Mittanbud.no er ikke en sammenligningstjeneste som sådan, men vi synes siden fortjener en plass i denne oversikten likevel. Skal du f.eks. pusse opp badet ditt, kan du legge ut et anbud og motta tilbud fra ulike håndverksfirma i Norge. Du kan da velge det tilbudet som passer deg best.

Bensin og diesel

Du har sikkert oppdaget at prisene på drivstoff kan variere mye alt etter ukedag og tid på døgnet til individuelle forskjeller mellom stasjoner og steder. DinSide.no har laget en meget hendig drivstoffguide som hjelper deg å finne de beste prisene der du bor. Tjenesten baserer seg på hjelp fra publikum, som jevnlig rapporterer om prisene på hjemstedet sitt.

Reiser og ferie

Det finnes en drøss med nettsider som sammenligner priser på fly, leiebil, pakketurer og hotell. En av de aller beste er den Engelskspråklige reiselivsportalen Tripadvisor.com. Velg et overnattingssted, tast inn antall døgn og velg fra de ulike tilbudene som kommer opp. Den aller beste funksjonen er likevel de mange tusen brukeranmeldelsene du finner om hver eneste hotell. Det finnes også mange slike nettsider i Norge som f.eks. Hotellerioslo.no som lar deg finne best pris på overnatting i Oslo, eller Finn.no sin last minute tjeneste som lar deg velge mellom de beste «hopp på turene».

Bredbånd og telefoni

Den desidert beste tjenesten vi fant for å undersøke prisene på tellerskritt og bredbånd er Post- og teletilsynets guide Telepriser.no. Ikke bare finner du de beste prisene, men du kan også legge inn data om ditt forbruksmønster (f.eks. antall ringminutter og SMS i måneden), og deretter få opp det beste abonnementet for deg basert på disse opplysningene. Anbefales!

Netthandel fra utlandet

Det er ingen hemmelighet at du kan gjøre langt bedre kjøp på mange varer fra utenlandske nettbutikker. Her hvor utvalget av butikker er nærmest uendelig kan f.eks. prissammenligningstjenesten Pricegrabber.com være hendig for å finne frem til de beste tilbudene.

Vær imidlertid obs på at du ofte må betale toll og avgifter når du tar inn varer til Norge. På Tollvesenets nettsider finner du oversikt over hvilke lover og regler som gjelder. For eksempel kan du ta inn varer tollfritt om du handler for mindre enn 200,- kroner.


Annonse:

En kommentar om “Sammenlign priser”

  1. Super guide 🙂

Legg igjen en kommentar