Barnevogner

Å velge barnevogn kan være vanskelig i jungelen av kombi-, sports- og bagvogner. Her er noen gode tips.

Mange foreldre går i den klassiske fella (inkludert undertegnede) og går til innkjøp av all verdens fancy babyutstyr når barnet er født. En nybakt mor eller far i en kombinasjon av ammetåke og babylykke er et lett offer for barnebutikkens selgere. Husk du er ikke en dårligere forelder om du bruker en arvet eller brukt bagvogn enn om du kjøper en splitter ny til 5-6000,- kroner. Barnet bruker bare bagvogn de aller første leveårene, så dere må uansett kjøpe en annen type vogn om få år. Om dere kjøper nytt, kan en kombivogn være et godt alternativ. Dette er en «alt i et» løsning som kan brukes fra barnet er født til de er rundt 4 år og har utskiftsbare deler som gjør at vognen kan brukes både som bærebag, og sports- og bagvogn.

Når det gjelder barnevogner er det to punkter som er viktige: Babyens behov og foreldrenes livsstil. En baby må kunne ligge på ryggen å sove både lunt og komfortabelt i vogna. To aktive joggere trenger en annen type vogn enn de som hater å trene. Det er dog ingen problemer å jogge med barnet i en vanlig sports- eller duovogn. Blant fordelene med en ren joggevogn er lav vekt, har kun 3 hjul (som triller godt) og en håndbrems som kan være hendig i bratte nedoverbakker. Det finnes også modeller som har utskiftbare tilleggskomponenter som gjør av vogna kan brukes når man sykler eller går på ski.

Har bilen deres begrenset bagasjeplass? Sjekk at vogna dere kjøper er enkel å demontere. Husk at denne «monteringsdrillen» skal gjentas både morgen og ettermiddag i all slags vær ved henting og levering i barnehage.


Annonse:

Legg igjen en kommentar