Import fra Kina

Nysgjerring på import fra Kina?

Få land i verden kan konkurrere både når det gjelder pris og antall leverandører av varer med Kina. Er du en av mange grundere som lukter på mulighetene for import fra dette spennende markedet har vi laget en hendig miniguide for deg.

Hvor skal jeg begynne?

Det aller første du bør gjøre er å snuse litt på de forskjellige leverandørene av den varen du ønsker å importere. Som tidligere nevnt er utvalget mildt sagt voldsomt. La oss si at du skal importere solbriller. Du kan selvsagt søke etter «sunglasses, china, supplier» i Google eller Bing, og klikke deg gjennom noen av de hundre tusen treffene du får opp, uten å bli så mye klokere av den grunn.

En mer oversiktelig måte å gjøre dette på er å benytte nettstedet Alibaba.com. Alibaba.com kan enklest beskrives som en global gigantisk online markedsplass hvor kjøpere og leverandører av ulike produkter kan møtes. Et kjapt søk etter «sunglasses» her gir over 110 000 treff bare i Kina. Du får opp bilder og beskrivelse av produktene, samt nyttig informasjon om hvor mye de kan levere, hvor raskt og til hvilken pris. Lager du deg en brukerprofil kan du sende direktemeldinger til leverandører og til og med chatte med dem om de er pålogget akkurat da.

Som alle andre plasser på Internett er muligheten for å bli svindlet også til stede her. Et lurt tips kan være å kjøpe et lite prøveparti av en vare for å se an kvalitet, og om det faktisk blir levert.

Det er i hovedsak to måter å frakte varen fra Kina til Norge på (selger ordner dette for deg). Den raskeste og dyreste metoden er fly. Den rimeligste men desto tregere fraktmetoden er båt.

Når varene kommer til Norge må de fortolles. Så og så i alle varer tilkommer det 25% MVA på I tillegg til ekstraavgifter på enkelte vareslag (deriblant tekstiler og næringsmidler). For å lære mer om dette anbefaler jeg deg å lese Bedin’s importguide.


Annonse:

6 kommentarer om “Import fra Kina”

 1. Gode tips, det med Alibaba visste jeg ikke. Vil bare legge til et råd til. Du må OGSÅ betale moms på frakten også. Sykt men sant.

 2. Jeg bor i Hangzhou i Kina og driver det lille konsulentfirmaet http://www.norge-kina.no. Noen generelle og greie raad her. Vil likevel be folk om aa vaere oppmerksomme paa noe naar man kommuniserer med leverandoerer paa Alibaba ol.: Det er veldig sjeldent at det er produsenter det er snakk om, selv om de gir seg ut for aa vaere dette. De fleste paa Alibaba er handelsfirmaer, det er ytterst sjelden at produsenter og folk ved fabrikkene kan kommunisere noe som helst paa engelsk.

  Via Alibaba kan man vaere heldig eller uheldig, da det ogsaa finnes relativt userioese aktoerer her. De gangene vi har brukt Alibaba har vi alltid funnet frem til informasjon som gjoer at vi kan ringe direkte til fabrikken. Det er ikke faa ganger at leverandoerer vi har sjekket opp paa Alibaba viser seg aa oppgi feil/falske adresser osv.

  Mitt beste raad er aa vaere forsiktig, og vaer klar over at om man ikke kan kommunisere paa Kinesisk saa er det alltid en viss risiko involvert. Det tryggeste er aa soeke profesjonell hjelp.

  Vi bor fast i Hangzhou i Kina, og jeg er den eneste i Norge-Kina.no som ikke er Kinesisk. Om noen er interessert i aa vite mer om hva vi kan bidra med eller oensker hjelp, klikk inn paa hjemmesiden vaar og ta kontakt: http://www.norge-kina.no

 3. Sveinung, hvordan er det å drive handel der med tanke på saksjonene etter fredsprisutdelingen? Kan jeg få trøbbel med leverandørene?

 4. Jeg ville bli svaert overrasket om dette skulle faa konsekvenser for deg. Leverandoerene tenker forretning, for dem har dette ingenting med politikk aa gjoere. Mange av dem vil ikke engang vaere klar over hvem som vant fredsprisen.

  Fredspristildelingen vil bare faa konsekvenser for det interstatlige samarbeidet mellom Norge og Kina, i form av at Kina kan stoppe samarbeid ang. handelsavtaler osv. Det er selfoelgelig synd for alle som driver handel med Kina om en frihandelsavtale gaar i vasken, men handel vil likevel fortsette slik som i dag.

 5. hei. har tenkt å kjøpe meg en hjullaster fra kina. kan du anbefale meg noen. og hvordan kan man finne leverandøren. ha sett på sl 15 hjulastere . dem ser ok ut. kan du hjelpe meg.. jca

 6. Hei, jeg har lyst å starte ny jo jo (Yo Yo) trend i Norge på lik linje med den jXXa fidget spinner hehe. Hvor kan jeg få kjøpt større partier med jo jo’er. Jeg ser for meg forskjellige typer som har led lys, gløder i mørket etc. etc.

Legg igjen en kommentar